PUTENSTEAK MIT SÜSS-SAURER SOSSE (KALKOENBIEFSTUK MET ZOETZURE SAUS)
4 kalkoenbiefstukjes (à 125 gram)
zout
cayennepeper
2 eetlepels boter of margarine
3 bosuitjes
50 gram rozijnen
2 eetlepels balsamicoazijn
½ theelepel karwijzaad
½ eetlepel allesbinder
Kalkoen met zout en cayennepeper bestrooien. In pan boter verhitten, kalkoen in 8 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Intussen bosuitjes elk in 4 stukken snijden. Bosui in achtergebleven bakvet al omscheppend 2 minuten bakken.
Rozijnen, azijn, karwijzaad en 1 deciliter water bij uitjes in pan doen. Vloeistof aan de kook brengen en allesbinder erdoor roeren, blijven roeren tot saus licht gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen op vier borden leggen. Saus erover verdelen. Serveren met gebakken aardappels en courgette.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande maart 1998
maandag 18 maart 2019
Filetscheiben mit Kastanienpilzen (Duitsland)
FILETSCHEIBEN MIT KASTANIENPILZEN (VARKENSFILETLAPJES MET CHAMPIGNONS)
125 gram kastanjechampignons
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
½ deciliter vleesfond
½ deciliter droge witte wijn
125 milliliter slagroom
zout
peper
200 gram varkensfiletlapjes à la minute
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan helft van boter verhitten en champignons en sjalot al omscheppend 2 minuten bakken. Fond en wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 3 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laag vuur warm houden.
Filetlapjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filetlapjes 2 minuten bakken, halverwege keren. Filetlapjes over twee borden verdelen. Serveren met rode biet en gekookte aardappels.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande maart 1998
125 gram kastanjechampignons
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
½ deciliter vleesfond
½ deciliter droge witte wijn
125 milliliter slagroom
zout
peper
200 gram varkensfiletlapjes à la minute
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan helft van boter verhitten en champignons en sjalot al omscheppend 2 minuten bakken. Fond en wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 3 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laag vuur warm houden.
Filetlapjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filetlapjes 2 minuten bakken, halverwege keren. Filetlapjes over twee borden verdelen. Serveren met rode biet en gekookte aardappels.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande maart 1998
Havana-advocaat-nogg (Havana, Cuba)
HAVANA-ADVOCAAT-NOGG
3 eetlepels rum
5 eetlepels advocaat
2 theelepels honing
1 ½ deciliter volle melk
gemalen kaneel
kaneelstokje
3 Eetlepels rum met 5 eetlepels advocaat, 2 theelepels honing en 1 ½ deciliter volle melk mengen in shaker of blender. Drankje in glas schenken, bestuiven met gemalen kaneel en kaneelstokje in glas zetten.
1 persoon
gebied : Havana, Cuba
gerechtsoort : drank
bron : Tip Culinair maart 1997, Feestelijke Paasbak-special
3 eetlepels rum
5 eetlepels advocaat
2 theelepels honing
1 ½ deciliter volle melk
gemalen kaneel
kaneelstokje
3 Eetlepels rum met 5 eetlepels advocaat, 2 theelepels honing en 1 ½ deciliter volle melk mengen in shaker of blender. Drankje in glas schenken, bestuiven met gemalen kaneel en kaneelstokje in glas zetten.
1 persoon
gebied : Havana, Cuba
gerechtsoort : drank
bron : Tip Culinair maart 1997, Feestelijke Paasbak-special
Abonneren op:
Posts (Atom)