PUTENSTEAK MIT SÜSS-SAURER SOSSE (KALKOENBIEFSTUK MET ZOETZURE SAUS)
4 kalkoenbiefstukjes (à 125 gram)
zout
cayennepeper
2 eetlepels boter of margarine
3 bosuitjes
50 gram rozijnen
2 eetlepels balsamicoazijn
½ theelepel karwijzaad
½ eetlepel allesbinder
Kalkoen met zout en cayennepeper bestrooien. In pan boter verhitten, kalkoen in 8 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Intussen bosuitjes elk in 4 stukken snijden. Bosui in achtergebleven bakvet al omscheppend 2 minuten bakken.
Rozijnen, azijn, karwijzaad en 1 deciliter water bij uitjes in pan doen. Vloeistof aan de kook brengen en allesbinder erdoor roeren, blijven roeren tot saus licht gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen op vier borden leggen. Saus erover verdelen. Serveren met gebakken aardappels en courgette.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten