dinsdag 16 mei 2023

Absinthe cocktail

ABSINTHE COCKTAIL

30 gram absint
30 gram water
1 dash suikersiroop
1 dash angostura bitters


Shake met stukjes ijs in een cocktailshaker. Serveer in een champagnecoupe.

1 persoon

gerechtsoort : cocktail

bron : Selected drinks : 375 geselecteerde internationale cocktailrecepten voor de amateur-mixer en de huisbar / Jac. Platteschorre

Asperges met pasta en garnalen

ASPERGES MET PASTA EN GARNALEN

250 gram witte asperges
300 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
250 milliliter slagroom of 200 milliliter kookroom
1 visbouillonblokje
200 gram gepelde, gekookte garnalen
1 eetlepel fijngehakte kervel
1 eetlepel fijngeknipte bieslook


Snijd een stuk van de onderkant van de geschilde asperges. Snijd de asperges in stukjes van 3 centimeter.
Kook de aspergestukjes in 8 minuten in licht gezouten water nét gaar. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af. Laat ook de asperges uitlekken. Verwarm de slagroom in een steelpan. Los het bouillonblokje erin op. Voeg de garnalen, aspergestukjes en kervel toe en laat de room niet koken. Verdeel de pasta over de borden en giet de warme room erover. Strooi bieslook over dit gerecht.

4 personen

voedingswaarde : 447 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen mei 2004