woensdag 2 april 2008

Banana enrolada (Kaapverdische eilanden)

BANANA ENROLADA (GEBAKKEN BANANEN)

Deze bananen worden gebakken in een heel apart beslag, dat is gemaakt van
maïsmeel en een beetje witte rum bevat.

olijfolie, om in te frituren
170 gram fijn maïsmeel
4 eetlepels suiker
1 eetlepel boter
1 ei
½ theelepel zout
2 eetlepels witte rum
2 eetlepels melk
4 stevige, rijpe bananen
½ theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels bruine suiker

Laat de olie 190°C worden in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan.
Meng het maïsmeel met de suiker in een kom. Voeg onder voortdurend roeren de
boter, het ei, het zout, de rum en de melk toe, zodat er een dik beslag
ontstaat. Pel de bananen, snijd ze in vieren en strooi er een mengsel van de
helft van de bruine suiker en de helft van het kaneelpoeder over. Wentel de
stukken banaan door het beslag en laat ze in porties in de hete olie
glijden. Bak ze 2 - 3 minuten aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken op
keukenpapier en strooi er een mengsel van kaneel en bruine suiker over.
Serveer warm.

4 personen

land : Kaapverdische eilanden
gerechtsoort : nagerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris