GESTOOFDE PADDENSTOELEN
500 gram fijngesneden Chinese paddenstoelen
2 eetlepels olie
zout
1 gehakte ui
2 theelepels sojasaus
1½ eetlepel rijstwijn
2 theelepels suiker
2 theelepels zetmeel
Bak de ui met weinig zout 2 minuten in olie. Voeg er de paddenstoelen, de sojasaus, de rijstwijn en de suiker aan toe. Stoof op een laag pitje gedurende 5 minuten. Maak een papje van het zetmeel met water en roer dit door het mengsel. Laat nog 3 minuten stoven.
2 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
woensdag 1 juni 2022
Zoetzure Chinese kool (China)
ZOETZURE CHINESE KOOL
½ kleine Chinese kool
1 gedroogde rode peper
1 eetlepel verse, dungesneden gember
¼ eetlepel Szechuanpeper
1 eetlepel sesamolie
MARINADE
40 milliliter azijn
4 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel zout
1 snufje ve-tsin
Verdeel de kool in stukken van 5 tot 6 centimeter lang. De witte nerven in het koolhart in stukken van 1 tot 2 centimeter snijden; halveer de peper en haal de zaden eruit. Meng de kool, de peper en de gember.
Giet de marinade van azijn, suiker en kruiden erover. Plet de Szechuanpeper en verwarm hem snel in sesamolie. Voeg dit bij de kool. Laat 2 uur staan en roer meermaals om.
Serveren met beboterde toast.
2 personen
voedingswaarde : 236 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
½ kleine Chinese kool
1 gedroogde rode peper
1 eetlepel verse, dungesneden gember
¼ eetlepel Szechuanpeper
1 eetlepel sesamolie
MARINADE
40 milliliter azijn
4 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel zout
1 snufje ve-tsin
Verdeel de kool in stukken van 5 tot 6 centimeter lang. De witte nerven in het koolhart in stukken van 1 tot 2 centimeter snijden; halveer de peper en haal de zaden eruit. Meng de kool, de peper en de gember.
Giet de marinade van azijn, suiker en kruiden erover. Plet de Szechuanpeper en verwarm hem snel in sesamolie. Voeg dit bij de kool. Laat 2 uur staan en roer meermaals om.
Serveren met beboterde toast.
2 personen
voedingswaarde : 236 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Garnalen met lente-uien (China)
GARNALEN MET LENTE-UIEN
3 – 4 lente-uien
1 eetlepel olie
1 schijfje gember
350 gram gepelde garnalen
1 eetlepel witte wijn
2 eetlepels ketchup
½ theelepel suiker
½ theelepel sojasaus
1 theelepel zetmeel, aangeroerd met water
zout
Versgemalen peper
1 tomaat in schijfjes
Snijd de lente-uien in fijne snippers. Maak de olie heet in de wok en stoof daarin de gember en de lente-uien.
Voeg er de gepelde garnalen en 1 eetlepel witte wijn bij. Laat alles 2 minuten stoven.
Meng de tomatenketchup met de suiker, ½ eetlepel witte wijn en de sojasaus. Schep dit onder de garnalen. Voeg er eventueel nog wat water bij. Laat alles 5 minuten koken.
Giet het zetmeelpapje in de saus en laat ze opkoken. Breng op smaak met zout en peper. Schik alles op fijn gesneden schijfjes tomaat.
Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Posts (Atom)