woensdag 1 juni 2022

Garnalen met lente-uien (China)

GARNALEN MET LENTE-UIEN 3 – 4 lente-uien 1 eetlepel olie 1 schijfje gember 350 gram gepelde garnalen 1 eetlepel witte wijn 2 eetlepels ketchup ½ theelepel suiker ½ theelepel sojasaus 1 theelepel zetmeel, aangeroerd met water zout Versgemalen peper 1 tomaat in schijfjes Snijd de lente-uien in fijne snippers. Maak de olie heet in de wok en stoof daarin de gember en de lente-uien. Voeg er de gepelde garnalen en 1 eetlepel witte wijn bij. Laat alles 2 minuten stoven. Meng de tomatenketchup met de suiker, ½ eetlepel witte wijn en de sojasaus. Schep dit onder de garnalen. Voeg er eventueel nog wat water bij. Laat alles 5 minuten koken. Giet het zetmeelpapje in de saus en laat ze opkoken. Breng op smaak met zout en peper. Schik alles op fijn gesneden schijfjes tomaat. Serveren met stokbrood. 2 personen voedingswaarde : 250 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten gebied : China gerechtsoort : hoofdgerecht bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: