woensdag 1 juni 2022
Garnalen met lente-uien (China)
GARNALEN MET LENTE-UIEN
3 – 4 lente-uien
1 eetlepel olie
1 schijfje gember
350 gram gepelde garnalen
1 eetlepel witte wijn
2 eetlepels ketchup
½ theelepel suiker
½ theelepel sojasaus
1 theelepel zetmeel, aangeroerd met water
zout
Versgemalen peper
1 tomaat in schijfjes
Snijd de lente-uien in fijne snippers. Maak de olie heet in de wok en stoof daarin de gember en de lente-uien.
Voeg er de gepelde garnalen en 1 eetlepel witte wijn bij. Laat alles 2 minuten stoven.
Meng de tomatenketchup met de suiker, ½ eetlepel witte wijn en de sojasaus. Schep dit onder de garnalen. Voeg er eventueel nog wat water bij. Laat alles 5 minuten koken.
Giet het zetmeelpapje in de saus en laat ze opkoken. Breng op smaak met zout en peper. Schik alles op fijn gesneden schijfjes tomaat.
Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten