ZOETZURE CHINESE KOOL
½ kleine Chinese kool
1 gedroogde rode peper
1 eetlepel verse, dungesneden gember
¼ eetlepel Szechuanpeper
1 eetlepel sesamolie
MARINADE
40 milliliter azijn
4 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel zout
1 snufje ve-tsin
Verdeel de kool in stukken van 5 tot 6 centimeter lang. De witte nerven in het koolhart in stukken van 1 tot 2 centimeter snijden; halveer de peper en haal de zaden eruit. Meng de kool, de peper en de gember.
Giet de marinade van azijn, suiker en kruiden erover. Plet de Szechuanpeper en verwarm hem snel in sesamolie. Voeg dit bij de kool. Laat 2 uur staan en roer meermaals om.
Serveren met beboterde toast.
2 personen
voedingswaarde : 236 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten