woensdag 1 juni 2022

Zoetzure Chinese kool (China)

ZOETZURE CHINESE KOOL

½ kleine Chinese kool
1 gedroogde rode peper
1 eetlepel verse, dungesneden gember
¼ eetlepel Szechuanpeper
1 eetlepel sesamolie

MARINADE
40 milliliter azijn
4 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel zout
1 snufje ve-tsin


Verdeel de kool in stukken van 5 tot 6 centimeter lang. De witte nerven in het koolhart in stukken van 1 tot 2 centimeter snijden; halveer de peper en haal de zaden eruit. Meng de kool, de peper en de gember.
Giet de marinade van azijn, suiker en kruiden erover. Plet de Szechuanpeper en verwarm hem snel in sesamolie. Voeg dit bij de kool. Laat 2 uur staan en roer meermaals om.
Serveren met beboterde toast.

2 personen

voedingswaarde : 236 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: