zondag 1 augustus 2021

Pasta met snijbonen en gehaktballetjes

PASTA MET SNIJBONEN EN GEHAKTBALLETJES

2 eetlepels olijfolie
12 Hollandse runderballetjes
400 gram champignon-roerbakmix
300 gram penne
400 gram snijbonen (in stukken van 3 centimeter)
1 citroen (schoongeboend)
170 gram Gormas 70+
15 gram Italiaanse kruidenmix


Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes 8 minuten. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de roerbakmix 5 minuten op hoog vuur.
Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de snijbonen toe. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Rasp de gele schil van de citroen.
Meng de kaas door de roerbakmix en verwarm 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pasta en snijbonen toe en ½ kopje kookvocht.
Verdeel de balletjes erover. Garneer met het citroenrasp en de oregano uit de kruidenmix.

4 personen

voedingswaarde : 725 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande augustus 2016

Snijbonen met kruiden

SNIJBONEN MET KRUIDEN

750 gram snijbonen
4 takjes peterselie
zout
1 teentje knoflook
1½ theelepel tijm
versgemalen peper
1½ eetlepel boter of margarine


Snijbonen wassen en in stukjes van 2 centimeter snijden. In kopje peterselie fijn knippen.
In pan met weinig water en zout, snijbonen in 15 minuten gaarkoken. Afgieten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: tijm, peterselie, peper en boter. Voorzichtig door elkaar scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip augustus 1982

Snijbonensalade met hazelnoten

SNIJBONENSALADE MET HAZELNOTEN

50 gram hazelnoten
2 eetlepels sesamzaad
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
800 gram snijbonen
1 zakje selderij (40 gram, alleen de blaadjes)
½ potje semi gedroogde tomaten (à 295 milliliter), in reepjes


Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 minuten. Laat iets afkoelen op een bord en doe in de keukenmachine. Maal kort tot grof kruim.
Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 centimeter en kook ze in 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Schep de selderij, tomaat en 2 eetlepels olie uit het potje door de snijbonen. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bestrooi met het specerijenmengsel en serveer direct.
Lekker met gegrilde kip en couscous.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : salade

bron : AllerHande augustus 2016

Omelet met snijbonen en garnalen

OMELET MET SNIJBONEN EN GARNALEN

400 gram snijbonen (gesneden)
150 gram paksoi (gesneden)
100 gram aspergetips
250 gram winterpeen
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
7 rondeeleieren
4 theelepels zonnebloemolie
250 gram jumbogarnalen
3 bosuitjes (in ringetjes)


Kook de snijbonen in ruim water in 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de paksoi en aspergetis toe. Giet af.
Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakjes. Meng de peen met de groenten, sojasaus en sesamolie.
Klop de eieren los met 3 eetlepels water. Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan en bak in 2 minuten een omelet van ¼ van het ei. Bak zo nog 3 omeletten. Houd warm op een bord onder een deksel.
Verdeel de groenten en garnalen over het midden van de omeletten. Vouw de omeletten dubbel en bestrooi met de bosui.
Lekker met zoete chilisaus.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : AllerHande augustus 2016

Rijst met snijbonen en kip

RIJST MET SNIJBONEN EN KIP

300 gram zilvervliesrijst
200 gram kipfilet
100 gram spekreepjes
175 gram uisnippers
1 eetlepel sambal manis
300 gram spitskool (gesneden)
400 gram snijbonen (gesneden)
125 gram taugé
50 gram gebakken uitjes
5 eetlepels ketjap asin


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 centimeter.
Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes bakken.
Doe de kip erbij en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.
Lekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.

4 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : AllerHande augustus 2014