zondag 1 augustus 2021

Snijbonensalade met hazelnoten

SNIJBONENSALADE MET HAZELNOTEN

50 gram hazelnoten
2 eetlepels sesamzaad
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
800 gram snijbonen
1 zakje selderij (40 gram, alleen de blaadjes)
½ potje semi gedroogde tomaten (à 295 milliliter), in reepjes


Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 minuten. Laat iets afkoelen op een bord en doe in de keukenmachine. Maal kort tot grof kruim.
Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 centimeter en kook ze in 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Schep de selderij, tomaat en 2 eetlepels olie uit het potje door de snijbonen. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bestrooi met het specerijenmengsel en serveer direct.
Lekker met gegrilde kip en couscous.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : salade

bron : AllerHande augustus 2016

Geen opmerkingen: