HERFSTSALADE MET PADDENSTOELEN EN BLAUWE KAAS
1 doosje gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 theelepel mosterd
2 eetlepels rode wijnazijn
3 à 4 eetlepels noten- of olijfolie
zout
versgemalen peper
1 zak gemengde eikenbladsla of een andere slamelange
50 gram harde blauwe kaas zoals bleu d’auvergne of stilton
20 gram hazelnoten, grof gehakt en geroosterd
Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur 2 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat afkoelen tot lauw. Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen oktober 2010
maandag 1 november 2010
Geitenkaassalade
GEITENKAASSALADE
3 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel Franse mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
250 gram pitloze rode druiven
1 zak rucolasla melange (150 gram)
1 rode ui, in heel dunne ringen
1 pakje chèvres doux 45+ (plakjes geitenkaas, 200 gram)
Zet de ovengrill aan. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Klop met een garde een vinaigrette van 3 eetlepels olie, de azijn, mosterd en 1 theelepel honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 centimeter onder de grill. Laat in 4 minuten zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk er wat honing over en bestrooi met pijnboompitten
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande oktober 2010
3 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel Franse mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
250 gram pitloze rode druiven
1 zak rucolasla melange (150 gram)
1 rode ui, in heel dunne ringen
1 pakje chèvres doux 45+ (plakjes geitenkaas, 200 gram)
Zet de ovengrill aan. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Klop met een garde een vinaigrette van 3 eetlepels olie, de azijn, mosterd en 1 theelepel honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 centimeter onder de grill. Laat in 4 minuten zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk er wat honing over en bestrooi met pijnboompitten
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande oktober 2010
Uiensoep met gruyèretoast
UIENSOEP MET GRUYÈRETOAST
700 gram uien
25 gram boter
1 flesje droge witte wijn (250 milliliter)
2 tuinkruidenbouillontabletten
1 stokbrood
100 gram Gruyère
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Snijd 700 gram uien in dunne ringen. Bak de ui in 25 gram boter in een soeppan 10 minuten. Schenk er 1 flesje droge witte wijn bij. Laat 5 minuten koken. Verwarm de oven voor op 225°C.
Voeg 1½ liter water en 2 tuinkruidenbouillontabletten toe en laat 15 minuten koken. Snijd 4 schuine plakken van 1 stokbrood. Rasp 100 gram Gruyère en strooi over de plakken.
Bak de plakken 5 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden peterselie. Serveer met de rest van het brood.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande oktober 2010
700 gram uien
25 gram boter
1 flesje droge witte wijn (250 milliliter)
2 tuinkruidenbouillontabletten
1 stokbrood
100 gram Gruyère
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Snijd 700 gram uien in dunne ringen. Bak de ui in 25 gram boter in een soeppan 10 minuten. Schenk er 1 flesje droge witte wijn bij. Laat 5 minuten koken. Verwarm de oven voor op 225°C.
Voeg 1½ liter water en 2 tuinkruidenbouillontabletten toe en laat 15 minuten koken. Snijd 4 schuine plakken van 1 stokbrood. Rasp 100 gram Gruyère en strooi over de plakken.
Bak de plakken 5 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden peterselie. Serveer met de rest van het brood.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande oktober 2010
Wrap met romige tomaat en roze garnalen
WRAP MET ROMIGE TOMAAT EN ROZE GARNALEN
4 rijpe trostomaten
1 teentje knoflook, geperst
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
125 milliliter zure room
zout
versgemalen peper
snuf chilipeper
4 middelgrote bloemtortilla’s
4 mooie blaadjes ijsbergsla
200 gram roze garnalen
Was en droog de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de tomaten met de knoflook, bosui, koriander en zure room en breng op smaak met zout en chilipeper. Verwarm de tortilla’s in de oven of koekenpan en beleg ze met een blaadje sla. Verdeel de tomatenroom en garnalen erover en maal er nog wat peper over. Vouw of rol dicht of leg ze plat op een bord. Serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen oktober 2010
4 rijpe trostomaten
1 teentje knoflook, geperst
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
125 milliliter zure room
zout
versgemalen peper
snuf chilipeper
4 middelgrote bloemtortilla’s
4 mooie blaadjes ijsbergsla
200 gram roze garnalen
Was en droog de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de tomaten met de knoflook, bosui, koriander en zure room en breng op smaak met zout en chilipeper. Verwarm de tortilla’s in de oven of koekenpan en beleg ze met een blaadje sla. Verdeel de tomatenroom en garnalen erover en maal er nog wat peper over. Vouw of rol dicht of leg ze plat op een bord. Serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen oktober 2010
Thaise rijstschotel met garnalen (Thailand)
THAISE RIJSTSCHOTEL MET GARNALEN
250 gram pandanrijst
zout
versgemalen peper
3 eieren
5 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
2 lenteuitjes, in ringen
3 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
mespunt kerriepoeder
100 gram diepvriesdoperwten
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels gehakte verse koriander
Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, kerriepoeder, doperwten en gekookte rijst erdoor en roerbak 3 - 4 minuten. Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen oktober 2010
250 gram pandanrijst
zout
versgemalen peper
3 eieren
5 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
2 lenteuitjes, in ringen
3 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
mespunt kerriepoeder
100 gram diepvriesdoperwten
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels gehakte verse koriander
Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, kerriepoeder, doperwten en gekookte rijst erdoor en roerbak 3 - 4 minuten. Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen oktober 2010
Abonneren op:
Posts (Atom)