maandag 1 november 2010

Uiensoep met gruyèretoast

UIENSOEP MET GRUYÈRETOAST

700 gram uien
25 gram boter
1 flesje droge witte wijn (250 milliliter)
2 tuinkruidenbouillontabletten
1 stokbrood
100 gram Gruyère
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Snijd 700 gram uien in dunne ringen. Bak de ui in 25 gram boter in een soeppan 10 minuten. Schenk er 1 flesje droge witte wijn bij. Laat 5 minuten koken. Verwarm de oven voor op 225°C.
Voeg 1½ liter water en 2 tuinkruidenbouillontabletten toe en laat 15 minuten koken. Snijd 4 schuine plakken van 1 stokbrood. Rasp 100 gram Gruyère en strooi over de plakken.
Bak de plakken 5 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden peterselie. Serveer met de rest van het brood.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande oktober 2010

Geen opmerkingen: