maandag 1 november 2010

Geitenkaassalade

GEITENKAASSALADE

3 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel Franse mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
250 gram pitloze rode druiven
1 zak rucolasla melange (150 gram)
1 rode ui, in heel dunne ringen
1 pakje chèvres doux 45+ (plakjes geitenkaas, 200 gram)

Zet de ovengrill aan. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Klop met een garde een vinaigrette van 3 eetlepels olie, de azijn, mosterd en 1 theelepel honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 centimeter onder de grill. Laat in 4 minuten zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk er wat honing over en bestrooi met pijnboompitten

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande oktober 2010

Geen opmerkingen: