FRITTATA MET GROENE ASPERGES EN GEITENKAAS
2 eieren
75 milliliter slagroom
100 gram groene asperges, onderkant eraf en in stukjes
75 gram diepvriesdoperwten
30 gram zachte geitenkaas
1 takje basilicum, blaadjes fijngehakt
1 ciabattabroodje
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de slagroom los en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de asperges, doperwten, de helft van de geitenkaas en de basilicum over de ovenschaal. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met de overige geitenkaas. Bak de frittata in de oven in 15 – 20 minuten gaar, totdat hij mooi luchtig is. Serveer met het broodje.
1 persoon
voedingswaarde : 700 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen april 2023
dinsdag 2 mei 2023
Risotto met saffraan en garnalen
RISOTTO MET SAFFRAAN EN GARNALEN
750 milliliter kippenbouillon
2 envelopjes saffraan
75 gram boter
1 ui, gesnipperd
300 gram risottorijst
100 milliliter witte wijn
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 citroen
400 gram grote diepvriesgarnalen, ontdooid
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
75 gram zeekraal of rucola
Verwarm de bouillon en roer de saffraandraadjes erdoor. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 minuten. Schep de risottorijst erdoor en bak mee tot de korrels glazig zijn.
Giet de wijn erbij en laat deze verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit 20 minuten tot de rijst beetgaar is.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 3 minuten. Pers ½ citroen uit. Voeg de garnalen en het citroensap toe en bak de garnalen in 5 minuten op hoge stand gaar.
Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de overige citroen in partjes.
Verdeel de risotto over diepe borden. Schep de garnalen erop en maak af met wat zeekraal of rucola. Serveer met de partjes citroen.
4 personen
voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen april 2023
750 milliliter kippenbouillon
2 envelopjes saffraan
75 gram boter
1 ui, gesnipperd
300 gram risottorijst
100 milliliter witte wijn
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 citroen
400 gram grote diepvriesgarnalen, ontdooid
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
75 gram zeekraal of rucola
Verwarm de bouillon en roer de saffraandraadjes erdoor. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 minuten. Schep de risottorijst erdoor en bak mee tot de korrels glazig zijn.
Giet de wijn erbij en laat deze verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit 20 minuten tot de rijst beetgaar is.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 3 minuten. Pers ½ citroen uit. Voeg de garnalen en het citroensap toe en bak de garnalen in 5 minuten op hoge stand gaar.
Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de overige citroen in partjes.
Verdeel de risotto over diepe borden. Schep de garnalen erop en maak af met wat zeekraal of rucola. Serveer met de partjes citroen.
4 personen
voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen april 2023
Abonneren op:
Posts (Atom)