maandag 4 februari 2019

Wortelsalade (Marokko)

WORTELSALADE

500 gram jonge (bos)worteltjes
zout
3 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels limoen- of citroensap
2 eetlepels olijfolie, bij voorkeur van de eerste koude persing (extra vergine)
1 flinke mespunt fijngemalen witte peper
½ theelepel komijnzaad, gekneusd
1 eetlepel verse koriander of (blad)peterselie, fijngehakt


Maak de worteltjes schoon. Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden. Spoel ze enkele malen in ruim koud water. Zet de worteltjes op met kokend water waaraan wat zout en het uitgeperste knoflook zijn toegevoegd. Laat de worteltjes 10 tot 12 minuten koken. Stort ze op een zeef of in een vergiet en laat ze uitlekken, opdrogen en afkoelen. Roer in een grote kom limoen- of citroensap en olie krachtig door elkaar. Voeg wat zout, peper, komijnzaad en koriander of peterselie toe.
Schep vlak voor het opdienen de koude worteltjes door de dressing. Serveer het gerecht op een grote platte schotel.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Marokkaans / Hans Belterman & Fatima Chouaibi