WORTELSALADE
500 gram jonge (bos)worteltjes
zout
3 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels limoen- of citroensap
2 eetlepels olijfolie, bij voorkeur van de eerste koude persing (extra vergine)
1 flinke mespunt fijngemalen witte peper
½ theelepel komijnzaad, gekneusd
1 eetlepel verse koriander of (blad)peterselie, fijngehakt
Maak de worteltjes schoon. Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden. Spoel ze enkele malen in ruim koud water. Zet de worteltjes op met kokend water waaraan wat zout en het uitgeperste knoflook zijn toegevoegd. Laat de worteltjes 10 tot 12 minuten koken. Stort ze op een zeef of in een vergiet en laat ze uitlekken, opdrogen en afkoelen. Roer in een grote kom limoen- of citroensap en olie krachtig door elkaar. Voeg wat zout, peper, komijnzaad en koriander of peterselie toe.
Schep vlak voor het opdienen de koude worteltjes door de dressing. Serveer het gerecht op een grote platte schotel.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Marokkaans / Hans Belterman & Fatima Chouaibi
maandag 4 februari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten