zondag 2 december 2018

Chinese kool met soja (China)

CHINESE KOOL MET SOJA

1 kilogram Chinese kool
1 theelepel zeezout
2 eieren
1 ui
1 teen knoflook
2 sjalotten
3 eetlepels mais- of zonnebloemolie
200 gram sojavlokken
¼ liter oosterse groentebouillon
1 theelepel paprikapoeder (mild)
snufje peper
snufje ve-tsin
2 theelepels arrowroot of rijstebloem
¼ liter groentebouillon


Was de Chinese kool onder koud stromend water. Breng water met zout in een ruime pan aan de kook en kook hierin de kool beetgaar in 15 minuten. Neem de kool eruit en snijd deze in niet te grote stukken. Houd de kool warm. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Schil ui en knoflook en hak beide fijn. Was de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Verhit in een wok de mais- of zonnebloemolie en fruit hierin ui en knoflook goudgeel. Voeg de volgens de aanwijzingen op het pak voorbereide sojavlokken toe met de fijngesneden sjalot en de helft van de bouillon. Maak op smaak af met paprika, peper en ve-tsin. Voeg nog de rest van de bouillon toe en bind met arrowroot of rijstebloem. Schep de kool op een schaal en schenk deze sojavlokkensaus erover. Garneer met plakjes ei en geef hierbij gekookte (zilvervlies)rijst.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan