zaterdag 27 juni 2009

Gepofte aardappel met gerookte zalm en gegrilde courgette

GEPOFTE AARDAPPEL MET GEROOKTE ZALM EN GEGRILDE COURGETTE

4 grote aardappelen
2 courgettes
3 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
200 gram crème fraîche (Melkan)
2 eetlepels gehakte bieslook
2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
200 gram gerookte zalm (Vismarine)

Boen de aardappelen met schil schoon onder stromend water. Prik de schil hier en daar in met een vork en pof de aardappelen 8 - 10 minuten in de magnetron op 800 Watt. Schaaf de courgettes met schil in dunne lange linten. Bestrijk ze met olijfolie.
Verhit een grillpan en rooster de courgettes aan beide kanten. Strooi er zout en peper over en houd de courgettelinten warm. Meng de crème fraîche met de bieslook, peper en mierikswortel. Verdeel de courgette over 4 borden. Zet de aardappel erop, snijd deze aan de bovenkant in de lengte iets in en duw hem iets open. Verdeel de crème fraîche erover en leg de zalm er gevouwen of in repen gesneden op. Garneer eventueel met bieslook.

Tips:
• Vervang de zalm door Hollandse garnalen.
• Pof de aardappels, ingepakt in aluminiumfolie, in de oven op 200°C 60 minuten.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen juni 2009