ZOETZURE PAPAJA
1 halfrijpe papaja (750 gram)
100 milliliter witte azijn
3 eetlepels suiker
½ theelepel zout
5 kleine pepertjes, heel
Schil de papaja, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. In zeer dunne plakjes snijden. Was en droog de plakjes. Breng azijn, suiker en zout aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Meng dit mengsel goed met de pepers en papaja. Een nachtje laten staan. In een gesloten bakje en koel bewaard een maand houdbaar.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
woensdag 12 juli 2023
Komkommer-ananassambal (Maleisië)
KOMKOMMER-ANANASSAMBAL
1 middelgrote komkommer, zonderzaadjes, in blokjes gesneden
½ ananas, geschild en gesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 middelgrote rode ui, geschild en gesneden
½ theelepel zout
2 eetlepels suiker
3 eetlepels limoensap
Meng de ingrediënten goed in een kom.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
1 middelgrote komkommer, zonderzaadjes, in blokjes gesneden
½ ananas, geschild en gesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 middelgrote rode ui, geschild en gesneden
½ theelepel zout
2 eetlepels suiker
3 eetlepels limoensap
Meng de ingrediënten goed in een kom.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
Sambal Belacan (Maleisië)
SAMBAL BELACAN (BASISSAMBAL)
12 grote rode pepers, grofgehakt
2 eetlepels gedroogde garnalenpasta, geroosterd
150 milliliter water
4 eetlepels limoensap
Meng de pepers en garnalenpasta met het water. Op smaak brengen met limoensap.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
12 grote rode pepers, grofgehakt
2 eetlepels gedroogde garnalenpasta, geroosterd
150 milliliter water
4 eetlepels limoensap
Meng de pepers en garnalenpasta met het water. Op smaak brengen met limoensap.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
Abonneren op:
Posts (Atom)