woensdag 12 juli 2023

Zoetzure Papaja (Maleisië)

ZOETZURE PAPAJA

1 halfrijpe papaja (750 gram)
100 milliliter witte azijn
3 eetlepels suiker
½ theelepel zout
5 kleine pepertjes, heel


Schil de papaja, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. In zeer dunne plakjes snijden. Was en droog de plakjes. Breng azijn, suiker en zout aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Meng dit mengsel goed met de pepers en papaja. Een nachtje laten staan. In een gesloten bakje en koel bewaard een maand houdbaar.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Geen opmerkingen: