zondag 23 januari 2022

Roergebakken kip met noedels en sugarsnaps

ROERGEBAKKEN KIP MET NOEDELS EN SUGARSNAPS

250 gram eiermie
3 eetlepels arachide- of olijfolie
300 gram kipfilet, in reepjes
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
200 gram sugarsnaps
350 gram paksoi, in reepjes
3 eetlepels ketjap manis
zout
versgemalen witte peper
zoete chilisaus
4 lente-uitjes, in dunne schuine ringen
6 radijsjes, in plakjes
eventueel 2 eetlepels fijngesneden koriander


Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels onder de koude kraan en schenk er tot gebruik wat water op (tegen het plakken). Verhit 1½ eetlepel olie in een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin de kip in 3 - 4 minuten gaar. Neem de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak hierin de peper zachtjes 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak ze 2 - 3 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 - 2 minuten. Schep de kip terug in de pan. Giet de noedels af en doe ze ook in de wok. Breng op smaak met de ketjap, zout en peper en een scheutje chilisaus. Strooi de lente-ui en radijs erover. Garneer eventueel met korianderblad.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004

Groentepaella (Spanje)

GROENTEPAELLA

300 gram rondkorrel- of risottorijst
8 deciliter groentebouillon
250 gram sperziebonen, in stukjes
250 gram diepvriestuinerwtjes
2 eetlepels olijfolie
150 gram kipfilet, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, in stukjes
1 blik tomaatblokjes à 400 gram
150 gram tilapiafilet, in stukjes
zout
versgemalen peper
125 gram roze garnalen
1 citroen, in schijfjes


Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik de groentebouillon in plaats van water. Kook de sperziebonen en erwtjes in 7 minuten beetgaar en giet ze af. Verhit de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de kip rondom in 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de paprika en tomaten met vocht toe en bak nog 5 minuten zachtjes mee. Voeg de vis toe en bak nog 3 minuten zachtjes mee. Breng het kip-groentemengsel op smaak met zout en peper. Voeg de rijst, sperziebonen en erwtjes toe. Warm het gerecht nog 3 minuten door onder regelmatig luchtig en voorzichtig omscheppen. Schep tot slot de garnalen erdoor en warm nog even kort door. Serveer de paella met schijfjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004