zondag 23 januari 2022

Groentepaella (Spanje)

GROENTEPAELLA

300 gram rondkorrel- of risottorijst
8 deciliter groentebouillon
250 gram sperziebonen, in stukjes
250 gram diepvriestuinerwtjes
2 eetlepels olijfolie
150 gram kipfilet, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, in stukjes
1 blik tomaatblokjes à 400 gram
150 gram tilapiafilet, in stukjes
zout
versgemalen peper
125 gram roze garnalen
1 citroen, in schijfjes


Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik de groentebouillon in plaats van water. Kook de sperziebonen en erwtjes in 7 minuten beetgaar en giet ze af. Verhit de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de kip rondom in 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de paprika en tomaten met vocht toe en bak nog 5 minuten zachtjes mee. Voeg de vis toe en bak nog 3 minuten zachtjes mee. Breng het kip-groentemengsel op smaak met zout en peper. Voeg de rijst, sperziebonen en erwtjes toe. Warm het gerecht nog 3 minuten door onder regelmatig luchtig en voorzichtig omscheppen. Schep tot slot de garnalen erdoor en warm nog even kort door. Serveer de paella met schijfjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004

Geen opmerkingen: