zaterdag 22 januari 2022

Gefrituurde vis in beslag (Canarische eilanden)

GEFRITUURDE VIS IN BESLAG

4 eetlepels fijngesneden peterselie
4 tenen knoflook, geperst
4 moten kabeljauw of heek à 150 gram
1 eiwit
½ theelepel bakpoeder, gezeefd
100 gram bloem, gezeefd
1¼ deciliter bier
frituurolie
zout
peper


Meng de peterselie met de knoflook. Spoel de is af en dep deze goed droog. Wrijf de stukken vis in met het peterseliemengsel en laat in de koelkast afgedekt een paar uur intrekken. Klop het eiwit los en meng met het bakpoeder, de bloem en het bier tot een glad beslag. Verhit de olie in een grote koekenpan. Wentel de vismoten door het beslag en bak ze in de olie aan beide kanten bruin en gaar in 10 minuten. Keer ze halverwege. Laat de moten vis op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er wat citroensap over.
Serveer ze met een koriander (groene) mojo. Lekker met gofio en een salade.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 2 uur

gebied : Canarische eilanden
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair januari 2004

Geen opmerkingen: