PUCERA CANARIO (CANARISCHE GEVULDE SOEP)
100 gram kikkererwten
1 grote varkenskarbonade, in stukken
250 gram lamsschouder, in stukken
125 gram bacon, in stukken
1 kleine schenkel, à 150 gram
1 kleine kip, in delen
4 middelgrote aardappelen, geschild, in stukken
2 kleine zoete aardappelen, geschild, in stukken
400 gram pompoen, schoongemaakt, in stukjes
1 kleine courgette, in kwart plakken
1 kolf suikermaïs, in stukken van 2½ centimeter
2 stevige handperen, klokhuis verwijderd, in stukken
½ savooienkool, in repen
4 tomaten, in stukken
4 tenen knoflook
½ theelepel saffraandraadjes
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peperkorrels
Spoel de kikkererwten in een zeef onder koud water schoon, schep ze in een grote soeppan en overgiet ze met 1 liter kokend water. Laat ze afgedekt 4 uur wellen. Giet het weekwater af, voeg alle vleessoorten en 3½ liter water toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat zachtjes 2 uur koken. Schep nu en dan het schuim met een schuimspaan van de soep af. Voeg de aardappel, pompoen, courgette, maïs, peren, kool en tomaten toe en kook de soep nog 15 minuten zacht. Wrijf knoflook, saffraan, zout en peper in de vijzel fijn. Roer de knoflookpuree door de soep en serveer heet.
Lekker met boerenbrood.
10 - 12 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
wel- / bereidings- / kooktijd : 4 / ½ / 2 uur
gebied : Canarische eilanden
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair januari 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten