vrijdag 21 april 2017

Perengelei met champagne en laurier

PERENGELEI MET CHAMPAGNE EN LAURIER

Maak deze gelei 1 dag van tevoren. Lekker bij stevige, belegen Hollandse geitenkaas.

2 kilogram peren, geschild, zonder klokhuis, in stukken
750 milliliter champagne of andere mousserende wijn
5 laurierblaadjes
300 gram geleisuiker speciaal


Zet de peren met de champagne, 750 milliliter water en 4 laurierblaadjes op in een grote pan. Breng op matig vuur aan de kook en laat 1 uur koken, tot de peren zacht zijn en de vloeistof is ingekookt tot de helft. Prak de peren. Bekleed een zeef met kaasdoek of een dunne theedoek en hang hem boven een kom. Schenk de peren en vloeistof erin en laat een nacht uitlekken bij kamertemperatuur. Meet 500 milliliter van de opgevangen vloeistof af, leng zo nodig aan met water. Schenk in een pan, voeg de suiker toe. Verwarm al roerend op matig vuur tot de suiker is opgelost en het hele oppervlakte borrelt. Laat nog 1 minuut doorkoken. Schenk in een goedgemaakte en gesteriliseerde pot en voeg het resterende laurierblaadjes toe. Sluit af en laat helemaal afkoelen.

8 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidings- / uitlektijd : 25 minuten / 1 nacht

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Delicious. april 2017