woensdag 15 februari 2023

Aubergines met garnalen uit Birma (Myanmar)

AUBERGINES MET GARNALEN UIT BIRMA

4 middelgrote aubergines
200 gram gekookte gepelde garnalen
5 eetlepels olie
1 zeer fijn gesnipperde ui
1 teentje knoflook uit de knijper
1 theelepel ansjovispasta uit de tube
1 flinke mespunt koenjit
1 theelepel paprikapoeder
aroma
peper uit de molen
zout


Was en droog de aubergines, snijd ze ongeschild overlangs door en schep met een theelepel het grootste gedeelte van het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Was en droog de garnalen. Snijd deze en het vruchtvlees in kleine stukken.
Vet een ovenvaste schotel met deksel in met olie, maak 3 eetlepels olie warm en bak de garnalen, vruchtvlees, ui en knoflook onder voorzichtig keren. Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor. Doe er de ansjovispasta, koenjit, paprika, aroma, peper en zout naar smaak bij. Verdeel dit mengsel over de halve aubergines. Giet de rest van de olie met 1 deciliter kokend water in de ovenschaal. Leg daarin de gevulde aubergines.
Zet de schaal met deksel in de oven, neem na 25 minuten het deksel weg en laat het gerecht mooi van kleur worden.

4 - 8 personen

bereidings- / oventijd : 25 / 35 - 40 minuten

gebied : Myanmar
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Oosterse keuken (Koken zonder grenzen) / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis