donderdag 11 april 2019

Esh es Seraya (Egypte)

ESH ES SERAYA (BROOD UIT DE SERAIL)

250 gram honing
100 gram suiker
100 gram boter
65 gram gepelde, gemalen amandelen
2 - 3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel rozenwater


Breng de honing met de suiker aan de kook, voeg de boter toe, laat deze smelten en de honing weer helder worden. Daarna onder flink roeren de gemalen amandelen en het paneermeel toevoegen. Na enkele minuten, zodra de amandelen en het paneermeel tot een dik-gezwollen mengsel zijn geworden, giet u het op een geoliede porseleinen schaal of een natte plank. Strijk de zoetigheid met een natgemaakt mes snel glad en snijd het wanneer het een beetje koeler is geworden in reepjes of vierkantjes.

4 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : snoep

bron : De wereld à la carte : 160 Recepten uit 37 landen / G. Willinski

El Menenas (Egypte)

EL MENENAS

500 gram bloem
250 gram boter
enige scheuten oranjebloesemwater
ontpitte dadels
geschilde amandelen
suiker
kaneel
boter
groene amandelen
noten
poedersuiker


Meng 500 gram bloem met 250 gram boter. Kneed het en voeg er enige scheuten oranjebloesemwater aan toe. Maak van dit deeg ballen ter grootte van een perzik. Maak er met een vinger in het midden een holte in.
Wrijf samen fijn: ontpitte dadels, geschilde amandelen, suiker, kaneel, boter, groene amandelen en noten. Vul hier de ballen mee en leg ze op een beboterde bakplaat.
Bak ze ½ uur in een zeer hete oven.
Bepoeder ze met suiker en dien ze op.

4 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : gebak

bron : De reis om de wereld in 80 schotels en 200 verrukkelijke recepten / Robert J. Courtine