donderdag 11 april 2019

El Menenas (Egypte)

EL MENENAS

500 gram bloem
250 gram boter
enige scheuten oranjebloesemwater
ontpitte dadels
geschilde amandelen
suiker
kaneel
boter
groene amandelen
noten
poedersuiker


Meng 500 gram bloem met 250 gram boter. Kneed het en voeg er enige scheuten oranjebloesemwater aan toe. Maak van dit deeg ballen ter grootte van een perzik. Maak er met een vinger in het midden een holte in.
Wrijf samen fijn: ontpitte dadels, geschilde amandelen, suiker, kaneel, boter, groene amandelen en noten. Vul hier de ballen mee en leg ze op een beboterde bakplaat.
Bak ze ½ uur in een zeer hete oven.
Bepoeder ze met suiker en dien ze op.

4 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : gebak

bron : De reis om de wereld in 80 schotels en 200 verrukkelijke recepten / Robert J. Courtine

Geen opmerkingen: