donderdag 11 april 2019

Esh es Seraya (Egypte)

ESH ES SERAYA (BROOD UIT DE SERAIL)

250 gram honing
100 gram suiker
100 gram boter
65 gram gepelde, gemalen amandelen
2 - 3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel rozenwater


Breng de honing met de suiker aan de kook, voeg de boter toe, laat deze smelten en de honing weer helder worden. Daarna onder flink roeren de gemalen amandelen en het paneermeel toevoegen. Na enkele minuten, zodra de amandelen en het paneermeel tot een dik-gezwollen mengsel zijn geworden, giet u het op een geoliede porseleinen schaal of een natte plank. Strijk de zoetigheid met een natgemaakt mes snel glad en snijd het wanneer het een beetje koeler is geworden in reepjes of vierkantjes.

4 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : snoep

bron : De wereld à la carte : 160 Recepten uit 37 landen / G. Willinski

Geen opmerkingen: