donderdag 16 september 2021

Saffraan-mayonaise (Bretagne, Frankrijk)

SAFFRAAN-MAYONAISE

2 eidooiers
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels Pernod
6 draadjes saffraan
1 teentje knoflook, geperst
2 deciliter olijfolie
zout
versgemalen peper


Eidooiers met azijn, Pernod, saffraan en knoflook met staafmixer loskloppen. Telkens dun straaltje olie erdoor mengen tot lobbig geheel ontstaat. Mayonaise op smaak brengen met zout en peper. Als mayonaise te dik is, verdunnen met beetje warm water.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : saus

bron : Tip Culinair september 1998

Crostini met tomaat, basilicum en olijven (Toscane, Italië)

CROSTINI MET TOMAAT, BASILICUM EN OLIJVEN

4 pomodori tomaten, ontpit en fijngesneden
2 eetlepels grof gesneden basilicum
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
8 sneetjes stokbrood
extra blaadjes basilicum
2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven


Tomaten mengen met gesneden basilicum, knoflook, olijfolie, zout en peper. Sneetjes brood roosteren, beleggen met tomatenmengsel en garneren met blaadjes basilicum en olijven.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair september 1998