SAFFRAAN-MAYONAISE
2 eidooiers
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels Pernod
6 draadjes saffraan
1 teentje knoflook, geperst
2 deciliter olijfolie
zout
versgemalen peper
Eidooiers met azijn, Pernod, saffraan en knoflook met staafmixer loskloppen. Telkens dun straaltje olie erdoor mengen tot lobbig geheel ontstaat. Mayonaise op smaak brengen met zout en peper. Als mayonaise te dik is, verdunnen met beetje warm water.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : Tip Culinair september 1998
donderdag 16 september 2021
Crostini met tomaat, basilicum en olijven (Toscane, Italië)
CROSTINI MET TOMAAT, BASILICUM EN OLIJVEN
4 pomodori tomaten, ontpit en fijngesneden
2 eetlepels grof gesneden basilicum
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
8 sneetjes stokbrood
extra blaadjes basilicum
2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven
Tomaten mengen met gesneden basilicum, knoflook, olijfolie, zout en peper. Sneetjes brood roosteren, beleggen met tomatenmengsel en garneren met blaadjes basilicum en olijven.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair september 1998
4 pomodori tomaten, ontpit en fijngesneden
2 eetlepels grof gesneden basilicum
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
8 sneetjes stokbrood
extra blaadjes basilicum
2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven
Tomaten mengen met gesneden basilicum, knoflook, olijfolie, zout en peper. Sneetjes brood roosteren, beleggen met tomatenmengsel en garneren met blaadjes basilicum en olijven.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair september 1998
Abonneren op:
Posts (Atom)