SAMBAL OELEK
verse rode Spaanse pepers
een beetje zout
Voor deze sambal verse rode Spaanse pepers in een tjobék fijnwrijven of in een mengbeker malen. Een beetje zout erdoor mengen.
gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
zondag 18 april 2021
Pisang Goreng (Indonesië)
PISANG GORENG (GEBAKKEN BANAAN)
4 bananen
olie
Voor pisang goreng een halve tot een hele banaan per persoon rekenen. De bananen pellen, in de lengte doorsnijden, te lange stukken zonodig halveren. De repen banaan in ruim hete olie aan beide kanten lichtbruin van kleur bakken. Goed uit laten lekken en naar keuze warm of koud serveren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
4 bananen
olie
Voor pisang goreng een halve tot een hele banaan per persoon rekenen. De bananen pellen, in de lengte doorsnijden, te lange stukken zonodig halveren. De repen banaan in ruim hete olie aan beide kanten lichtbruin van kleur bakken. Goed uit laten lekken en naar keuze warm of koud serveren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
Toemis Tempé (Indonesië)
TOEMIS TEMPÉ
¼ stuk verse tempé, in blokjes gesneden
50 gram taugé, gewassen en van groene velletjes ontdaan
3 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels ketjap
zout
sambal oelek naar smaak
Alle ingrediënten onder voortdurend roeren een paar minuten in de olie fruiten, een scheut water bijgieten en de toemis tempé een minuut of tien zachtjes stoven. Bij gebruik van gedroogde stukjes tempé meer water nemen en het gerecht laten sudderen tot de tempé zacht en gaar is.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
¼ stuk verse tempé, in blokjes gesneden
50 gram taugé, gewassen en van groene velletjes ontdaan
3 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels ketjap
zout
sambal oelek naar smaak
Alle ingrediënten onder voortdurend roeren een paar minuten in de olie fruiten, een scheut water bijgieten en de toemis tempé een minuut of tien zachtjes stoven. Bij gebruik van gedroogde stukjes tempé meer water nemen en het gerecht laten sudderen tot de tempé zacht en gaar is.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
Petjil van groenten (Indonesië)
PETJIL VAN GROENTEN
verschillende soorten groenten (restjes)
pindasaus
Petjil is eigenlijk een zeer eenvoudige gado-gado. Voor dit gerecht mengt u verschillende soorten groenten (restjes) in een schaal met de pindasaus. De groenten in de saus opwarmen.
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lng-van Vugt
verschillende soorten groenten (restjes)
pindasaus
Petjil is eigenlijk een zeer eenvoudige gado-gado. Voor dit gerecht mengt u verschillende soorten groenten (restjes) in een schaal met de pindasaus. De groenten in de saus opwarmen.
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lng-van Vugt
Abonneren op:
Posts (Atom)