zondag 9 mei 2021

Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade

SPANAKOPITA-PASTEITJES MET SPINAZIESALADE

2 eetlepels olijfolie
800 gram spinazie, panklaar
2 eieren
200 gram feta
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 eetlepels sesamzaad
1 bakje kerstomaatjes gehalveerd
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 eetlepel balsamicoazijn


Verhit 1 theelepel olijfolie en bak hierin 600 gram spinazie tot deze is geslonken. Zeef om het vocht te verwijderen. Snijd de spinazie fijner en meng met 1 ei, de feta, zout en peper. Verwarm de oven voor op 175°C. Schep wat spinaziemengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg. Vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en druk de randjes dicht met een vork. Klop het overige ei los en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad en bak in de oven in 25 minuten goudbruin. Meng intussen de overige spinazie met de tomaatjes en ui. Besprenkel met de overige olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de salade bij de spinaziepasteitjes.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen mei 2021

Tabouleh met groene kruiden

TABOULEH MET GROENE KRUIDEN

250 gram couscous of bulgur
1 (rode) ui, gesnipperd
½ gewone of 1 kleine komkommer, in kleine blokjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
1 eetlepel munt, fijngehakt
250 gram kerstomaatjes, in kwarten
sap van 1 citroen
olijfolie


Bereid de couscous of bulgur. Meng de ui, komkommer, peterselie, munt, tomaatjes, citroensap en 75 - 100 milliliter olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : bij- of lunchgerecht

bron : Boodschappen mei 2021

Farfalle met courgette en makreel

FARFALLE MET COURGETTE EN MAKREEL

300 gram farfalle
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
1 courgette, in halve plakjes
2 eetlepels azijn
200 gram gerookte makreel, schoongemaakt
4 eetlepels pesto


Kook de farfalle beetgaar. Verhit de olie en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten verder. Voeg de azijn toe en roer kort door. Giet de pasta af. Prak de makreel een beetje los. Neem de pan van de warmtebron en voeg de makreel en pasta toe. Schep een paar keer om zodat de makreel goed mengt met de pasta. Schep de pesto erdoor en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen mei 2021

Crispy kipburger met honing-mosterdsaus

CRISPY KIPBURGER MET HONING-MOSTERDSAUS

4 kipfilets
2 eieren
½ theelepel kerriepoeder
100 gram cornflakes
bloem
4 eetlepels Griekse yoghurt
½ theelepel mosterd
1 eetlepel honing
8 sneetjes bruinbrood
50 gram gemengde bladsla
2 tomaten, in plakken


Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een stuk vershoudfolie op elke kipfilet en druk met de bodem van een pan of een deegroller de kipstukken wat platter. Klop de eieren los met de kerrie. Schep e cornflakes in een plasticzak en druk ze in grove stukjes. Haal de kipfilets eerst door bloem, dan door het eimengsel en daarna door de cornflakes. Druk goed aan. Leg de gepaneerde kipfilets naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20 minuten in het midden van de oven. Meng de yoghurt met de mosterd en de honing. Beleg 4 sneetjes brood met de sla en tomaat. Leg de kipburgers erop. Verdeel de saus erover en dek af met de overige sneetjes brood.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen mei 2021