CRISPY KIPBURGER MET HONING-MOSTERDSAUS
4 kipfilets
2 eieren
½ theelepel kerriepoeder
100 gram cornflakes
bloem
4 eetlepels Griekse yoghurt
½ theelepel mosterd
1 eetlepel honing
8 sneetjes bruinbrood
50 gram gemengde bladsla
2 tomaten, in plakken
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een stuk vershoudfolie op elke kipfilet en druk met de bodem van een pan of een deegroller de kipstukken wat platter. Klop de eieren los met de kerrie. Schep e cornflakes in een plasticzak en druk ze in grove stukjes. Haal de kipfilets eerst door bloem, dan door het eimengsel en daarna door de cornflakes. Druk goed aan. Leg de gepaneerde kipfilets naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20 minuten in het midden van de oven. Meng de yoghurt met de mosterd en de honing. Beleg 4 sneetjes brood met de sla en tomaat. Leg de kipburgers erop. Verdeel de saus erover en dek af met de overige sneetjes brood.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten