MAALTIJD-MAKREELSOEP MET WITTE BONEN
Een bijzondere maaltijdsoep die u snel bereidt en waar u bovendien maar één pan voor nodig hebt. De soepgroenten worden eerst gebakken, en geven er samen met de makreel een aparte smaak aan.
100 gram gesneden soepgroenten
1 eetlepel boter of margarine
1 pot witte bonen (nettogewicht 370 gram)
250 gram gerookte makreelfilet (vacuüm)
1 pak gezeefde tomaten
2 theelepel tijm
2 theelepel bouillonpoeder
zout
peper
citroensap
In vergiet soepgroenten wassen. Met keukenpapier droogdeppen. In braadpan boter verhitten. Soepgroenten 5 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Intussen in zeef witte bonen laten uitlekken. Vis in kleinere stukken verdelen. Aan soepgroenten toevoegen: witte bonen, vis, gezeefde tomaten, tijm, bouillonpoeder en 2½ deciliter water. Al roerende aan de kook brengen. 5 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In 2 soepkommen scheppen. Lekker met bruinbrood.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip september 1988
dinsdag 3 september 2019
Pigeons en Tajine (Algerije)
PIGEONS EN TAJINE (DUIVEN IN EEN JASJE)
16 gedroogde pruimen
200 gram rozijnen
2 uien
100 gram sesamzaad, licht geroosterd in droge koekenpan
10 gram verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
saffraan
komijnzaad
zout
peper
2 jonge duiven
Laat de pruimen en rozijnen een nacht in water weken. Leg vier velletjes aluminiumfolie met een lengte van 50 centimeter uit. Hak de uien fijn en verdeel ze over de velletjes folie. Meng in een kom sesamzaad met fijngeraspte gemberwortel, uitgeperste knoflook, met in 1 eetlepel water opgeloste saffraandraadjes, komijnzaad, zout en peper. Halveer de duiven en wentel ze door het sesamzaadmengsel. Leg de duiven hierna op de uien en schik de pruimen en rozijnen er rondom. Vouw het folie om de duiven en leg de pakjes gedurende 2 uur op het rooster in het midden van reeds tot 175 ºC voorverwarmde oven. Keer de pakjes enkele malen. Dien de gerechten in hun ‘jasjes’ op. Geef bij voorbeeld droog gekookte rijst erbij.
voor 4 personen
land : Algerije
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey
16 gedroogde pruimen
200 gram rozijnen
2 uien
100 gram sesamzaad, licht geroosterd in droge koekenpan
10 gram verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
saffraan
komijnzaad
zout
peper
2 jonge duiven
Laat de pruimen en rozijnen een nacht in water weken. Leg vier velletjes aluminiumfolie met een lengte van 50 centimeter uit. Hak de uien fijn en verdeel ze over de velletjes folie. Meng in een kom sesamzaad met fijngeraspte gemberwortel, uitgeperste knoflook, met in 1 eetlepel water opgeloste saffraandraadjes, komijnzaad, zout en peper. Halveer de duiven en wentel ze door het sesamzaadmengsel. Leg de duiven hierna op de uien en schik de pruimen en rozijnen er rondom. Vouw het folie om de duiven en leg de pakjes gedurende 2 uur op het rooster in het midden van reeds tot 175 ºC voorverwarmde oven. Keer de pakjes enkele malen. Dien de gerechten in hun ‘jasjes’ op. Geef bij voorbeeld droog gekookte rijst erbij.
voor 4 personen
land : Algerije
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey
Abonneren op:
Posts (Atom)