MAALTIJD-MAKREELSOEP MET WITTE BONEN
Een bijzondere maaltijdsoep die u snel bereidt en waar u bovendien maar één pan voor nodig hebt. De soepgroenten worden eerst gebakken, en geven er samen met de makreel een aparte smaak aan.
100 gram gesneden soepgroenten
1 eetlepel boter of margarine
1 pot witte bonen (nettogewicht 370 gram)
250 gram gerookte makreelfilet (vacuüm)
1 pak gezeefde tomaten
2 theelepel tijm
2 theelepel bouillonpoeder
zout
peper
citroensap
In vergiet soepgroenten wassen. Met keukenpapier droogdeppen. In braadpan boter verhitten. Soepgroenten 5 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Intussen in zeef witte bonen laten uitlekken. Vis in kleinere stukken verdelen. Aan soepgroenten toevoegen: witte bonen, vis, gezeefde tomaten, tijm, bouillonpoeder en 2½ deciliter water. Al roerende aan de kook brengen. 5 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In 2 soepkommen scheppen. Lekker met bruinbrood.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip september 1988
dinsdag 3 september 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten