Deze sterk smakende drank wordt gemaakt van zoethoutwortelpoeder.
Straatverkopers in Caïro gebruiken voor het gemak vaak zoethoutsiroop, maar
dit recept geeft de traditionele bereidingswijze weer.
2 - 3 volle eetlepels zoethoutwortelpoeder
2 liter water
Doe het zoethoutwortelpoeder in een diepe kom. Sprenkel er 1 eetlepel water
overheen. Wrijf het mengsel met de achterkant van de lepel uit tot een
dikke, donkerbruine pasta (u kunt het ook met uw vingers doen, maar trek dan
handschoenen aan, anders krijgt u zwarte vingers). Laat de pasta 15 minuten
rusten, doe hem in een vierkant stukje kaasdoek, bind dit dicht tot een
buideltje en hang dit in een kan met het water. Laat ten minste 1 uur
trekken in de koelkast (het water wordt donkerbruin). Verwijder voor het
serveren het buideltje en serveer gekoeld met ijs.
4 - 6 personen
land : Egypte
gerechtsoort : drank
bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris