maandag 25 november 2019

Inktvisringen (Japan)

INKTVISRINGEN

1 deciliter Japanse sojasaus
1 mespunt wasabi (mierikswortel)
1 theelepel geraspte gemberwortel
100 gram inktvisringen


Marinade roeren van 1 deciliter Japanse sojasaus, 1 mespunt wasabi (mierikswortel) en 1 theelepel geraspte gemberwortel. 100 Gram inktvisringen met marinade besprenkelen. 30 Minuten laten intrekken.

10 stuks

voedingswaarde : 15 kcal per stuk
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995

Soja-mosselen (Japan)

SOJA-MOSSELEN

12 mosselen
1 deciliter Japanse sojasaus
1 mespunt wasabi
1 theelepel geraspte gemberwortel


12 Mosselen in schelp in weinig water met deksel op pan koken tot alle schelpen open zijn. Van alle mosselen één schelp verwijderen. In kom marinade kloppen van 1 deciliter Japanse sojasaus, 1 mespunt wasabi en 1 theelepel geraspte gemberwortel. Mosselen ermee besprenkelen. 30 Minuten laten intrekken.

12 stuks

voedingswaarde : 25 kcal per stuk
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995

Gemarineerde shiitake (Japan)

GEMARINEERDE SHIITAKE

5 deciliter kruidenbouillon
2 eetlepels sake (rijstwijn)
12 shiitakes
Japanse sojasaus
wasabi (mierikswortel)


5 Deciliter kruidenbouillon met 2 eetlepels sake (rijstwijn) aan de kook brengen en hierin 12 shiitakes 3 minuten zachtjes koken. Laten uitlekken en serveren met Japanse sojasaus met beetje wasabi (mierikswortel).

12 stuks

voedingswaarde : 10 kcal per stuk
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995

Lente-ui bundeltjes (Japan)

LENTE-UI-BUNDELTJES

3 lente-uitjes
1 rode peper
1 groene peper
bouillon
1¼ deciliter crème fraîche
mespunt wasabi (mierikswortel)
1 eetlepel citroensap


3 Lente-uitjes in stukjes van 7 centimeter snijden en in lengte nogmaals halveren. Van 1 rode en 1 groene peper elk 3 brede ringen snijden. 6 Bundeltjes lente-ui maken en peperringetjes erom schuiven. Bundeltjes 2 minuten onderdompelen in kokende bouillon. Laten uitlekken. Sausje roeren van 1¼ deciliter crème fraîche, mespunt wasabi (mierikswortel) en 1 eetlepel citroensap.

6 stuks

voedingswaarde : 50 kcal per stuk
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995

Gele paprika-muntdip

GELE PAPRIKA-MUNTDIP

6 gele paprika’s
4 teentjes knoflook
1½ deciliter kruidenbouillon
bosje munt
2 eetlepels Griekse yoghurt
zout
peper


4 Schoongemaakte gele paprika’s in stukken snijden en met velkant naar boven onder grill 10 minuten roosteren. In plastic zak laten afkoelen en vel verwijderen. Paprika met 4 geperste teentjes knoflook en 1½ deciliter kruidenbouillon 10 minuten zachtjes koken. Pureren en laten afkoelen. Fijngehakt bosje munt en 2 eetlepels Griekse yoghurt, zout en peper erdoor roeren. Paprika-muntdip serveren in 2 gele paprika’s

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995