dinsdag 23 februari 2021

Sopa di Lima (Zuid-Amerika)

SOPA DI LIMA (KIPPENSOEP MET LIMOEN)

1½ liter krachtige kippenbouillon
2 kippenbouten
3 (liefst biologische) limoenen
2 bloemtortilla’s, in punten of repen
1 eetlepel olijfolie
1 rode peper, in dunne ringen, zaad verwijderd
½ rode ui, fijngesneden
4 kleine tomaten (tasty tom), ontveld, zaad verwijderd, in reepjes
20 gram verse koriander


Breng 6 deciliter kippenbouillon tegen de kook aan en laat de kippenbouten er tegen de kook aan in 30 minuten in gaar worden. Laat ze afkoelen. Neem het gare kippenvlees van de poten en trek het in dunne reepjes uit elkaar. (De bouillon waar ze in gegaard zijn, kun je weer gebruiken als je na afkoeling in de koelkast het vet eraf schept.) Boen 1 limoen schoon en trek met e zesteur dunne reepjes van de schil. Snijd de schil van 2 limoenen tot op het vruchtvlees af en snijd de limoenen in plakjes. Bestrijk de tortilla’s met wat olijfolie. Verhit een grote koekenpan en bak hierin de tortilla’s aan beide kanten bruin en knapperig. Verwarm de rest van de bouillon tegen de kook aan. Pers 1 limoen uit en voeg het sap toe aan de bouillon. Verwarm in een steelpan de kip, peperringen, ui, limoenschilletjes en de tomaatreepjes. Verdeel het mengsel over 4 warme borden. Leg in elk bord 2 à 3 plakjes limoen en schep de hete bouillon erop. Garneer de soep met koriander en geef de tortillarepen erbij.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Zuid-Amerika
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Tip februari 2006