woensdag 26 april 2023

Garnalencocktail met venkel

GARNALENCOCKTAIL MET VENKEL

1 kleine venkelknol
1 tomaat
zout
2 eetlepels Culinaise
1 eetlepel yoghurt
(1/2 eetlepel Pernod of Ricard)
peper
100 gram grote Noorse garnalen


Maak de venkel schoon en snijd hem in stukjes. Kook de venkel 5 minuten in weinig water met zout. Laat hem afkoelen. Snijd de tomaat in stukjes. Roer een sausje van de Culinaise, de yoghurt, (de Pernod,) zout en peper. Spoel de garnalen af.
Schep de venkel, de tomaat en de garnalen door elkaar. Schep het garnalenmengsel in 2 coupes. Schenk het sausje erover en garneer met venkelgroen.

2 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 20 april 1994

Kipfilet in chipskorstje

KIPFILET IN CHIPSKORSTJE

2 eetlepels bloem
1 ei
1 eetlepel mosterd
50 gram paprikachips
1 eetlepel paneermeel
2 kipfilets à 125 gram


Op bord bloem strooien. In diep bord ei loskloppen met mosterd. Met deegroller chips verkruimelen. In ander diep bord chips en paneermeel door elkaar scheppen. Kip achtereenvolgens door bloem, eimengsel en chipsmengsel wentelen. Op bord leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In magnetron kip verhitten (100%, 1½ - 2 minuten). Keren. Gaar laten worden (100%, 1½ - 2 minuten) . Lekker met gebakken aardappelen en andijvie.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip april 1988