woensdag 26 april 2023

Kipfilet in chipskorstje

KIPFILET IN CHIPSKORSTJE

2 eetlepels bloem
1 ei
1 eetlepel mosterd
50 gram paprikachips
1 eetlepel paneermeel
2 kipfilets à 125 gram


Op bord bloem strooien. In diep bord ei loskloppen met mosterd. Met deegroller chips verkruimelen. In ander diep bord chips en paneermeel door elkaar scheppen. Kip achtereenvolgens door bloem, eimengsel en chipsmengsel wentelen. Op bord leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In magnetron kip verhitten (100%, 1½ - 2 minuten). Keren. Gaar laten worden (100%, 1½ - 2 minuten) . Lekker met gebakken aardappelen en andijvie.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip april 1988

Geen opmerkingen: