KLASSIEKE MARGARITA
1½ borrelglaasje (37½ milliliter) tequila van blauwe agave
1 borrelglaasje (25 milliliter) triple sec of Cointreau
½ borrelglaasje (12½ milliliter) vers limoensap
een partje limoen
Schud alle ingrediënten met ijs en schenk de cocktail in een tumbler. Voeg naar smaak 1 theelepel suikersiroop toe als u van zoet houdt.
1 persoon
gebied : Mexico
gerechtsoort : cocktail
bron : Mexicaans! : 135 recepten uit het échte Mexico / Thomasina Miers
zondag 6 juni 2021
Mojito (Cuba)
MOJITO
2 eetlepels vers limoensap
6 - 8 blaadjes verse yerba buena of andere verse munt
1 eetlepel suikersiroop of 50 gram bruine rietsuiker
50 milliliter witte Habana Club of andere witte rum van goede kwaliteit
ijsblokjes
2 eetlepels citroenlimonade
bruine Habana Club of andere bruine rum van goede kwaliteit
1 takje yerba buena of andere verse munt, voor de garnering
Meng limoensap, muntblaadjes en suiker(siroop) in een glas en stamp het mengsel met een stamper. Voeg de witte rum toe en vul het glas met ijs. Voeg de citroenlimonade toe, roer kort en vul aan met de bruine rum. Garneer met een takje yerba buena en serveer met een rietje.
1 persoon
gebied : Cuba
gerechtsoort : cocktail
bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia
2 eetlepels vers limoensap
6 - 8 blaadjes verse yerba buena of andere verse munt
1 eetlepel suikersiroop of 50 gram bruine rietsuiker
50 milliliter witte Habana Club of andere witte rum van goede kwaliteit
ijsblokjes
2 eetlepels citroenlimonade
bruine Habana Club of andere bruine rum van goede kwaliteit
1 takje yerba buena of andere verse munt, voor de garnering
Meng limoensap, muntblaadjes en suiker(siroop) in een glas en stamp het mengsel met een stamper. Voeg de witte rum toe en vul het glas met ijs. Voeg de citroenlimonade toe, roer kort en vul aan met de bruine rum. Garneer met een takje yerba buena en serveer met een rietje.
1 persoon
gebied : Cuba
gerechtsoort : cocktail
bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia
Abonneren op:
Posts (Atom)