woensdag 13 februari 2019

Marokkaanse salade (Marokko)

MAROKKAANSE SALADE

1 mooie krop eikenbladsla, gewassen, uitgelekt en gesneden of gescheurd
2 tomaten, in plakjes
½ komkommer, eerst in de lengte gehalveerd, dan overdwars in (halve) plakjes gesneden
1 ui, in dunne ringen gesneden
100 gram verse feta (schapenkaas), in blokjes
gemengde olijven
verse peterselie, fijngesneden
citroensap
olijfolie
versgemalen zwarte peper
(zee)zout

Schik de sla, de tomaten, de komkommer, de ui en de feta laag om laag in een grote schaal. Besprenkel de salade met het citroensap, de olijfolie, het zout en de peper. Garneer met de olijven en de verse peterselie.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht

bron : 7 Tafels : Een praktische gids voor exotisch koken / Ina de Visser