TONG MET KRUIDEN-CITROENSAUS
4 stukken tong- of kabeljauwfilet à 50 gram
zout
peper
1 eetlepel bloem
1 ei, gesplitst
mespunt cayennepeper
1 eetlepel witte wijnazijn
geraspte schil en sap van ½ citroen
75 gram boter of margarine
1 eetlepel fijngesneden dragon (of 1 theelepel gedroogd)
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 zakje gemengde sla (125 gram)
½ citroen, in partjes
Vis met zout en peper bestrooien en licht met bloem bestuiven. In kom op pan met heet water (au bain-marie) eidooier met mespunt zout en cayennepeper in 2 minuten schuimig kloppen. In andere pan azijn en citroensap aan de kook brengen en deel voor deel door dooiermengsel kloppen. 50 Gram boter smelten en door saus kloppen tot saus licht en schuimig is. Dragon en bieslook erdoor roeren. Eiwit stijfkloppen en door saus spatelen. Saus warmhouden. In koekenpan met antiaanbaklaag 25 gram boter smelten en vis in 2 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Vis met saus en partjes citroen garneren. Bestrooien met citroenrasp. Sla erbij serveren.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
maandag 25 maart 2019
Teriyaki-zalm met peultjes (oriëntaals)
TERIYAKI-ZALM MET PEULTJES
5 eetlepels teriyakisaus saus
4 stukken zalmfilet (totaal 350 gram)
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram peultjes
1 grote wortel, in luciferdunne reepjes
4 shiitake-paddenstoelen, gehalveerd
Zalm in teriyakisaus 10 minuten laten marineren. Zalm uit marinade scheppen en laten uitlekken. In 1 eetlepel olie peultjes en wortel 3 minuten roerbakken. Shiitake toevoegen en 1 minuut meebakken. Groenten uit pan nemen en warmhouden. 1 Eetlepel olie aan bakvet toevoegen en hierin zalm 2 minuten bakken, halverwege keren. Marinade over zalm schenken, zalm keren zodat deze rondom met saus bedekt is. Zalm uit saus scheppen en op borden leggen. Groenten in saus verwarmen. Groenten over vis verdelen.
Lekker met rijstnoedels.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
5 eetlepels teriyakisaus saus
4 stukken zalmfilet (totaal 350 gram)
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram peultjes
1 grote wortel, in luciferdunne reepjes
4 shiitake-paddenstoelen, gehalveerd
Zalm in teriyakisaus 10 minuten laten marineren. Zalm uit marinade scheppen en laten uitlekken. In 1 eetlepel olie peultjes en wortel 3 minuten roerbakken. Shiitake toevoegen en 1 minuut meebakken. Groenten uit pan nemen en warmhouden. 1 Eetlepel olie aan bakvet toevoegen en hierin zalm 2 minuten bakken, halverwege keren. Marinade over zalm schenken, zalm keren zodat deze rondom met saus bedekt is. Zalm uit saus scheppen en op borden leggen. Groenten in saus verwarmen. Groenten over vis verdelen.
Lekker met rijstnoedels.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Ketjap-pindasaus
KETJAP-PINDASAUS
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
5 eetlepels (hot) pindakaas
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels ketjap manis
2 deciliter water
1 rode peper
1 eetlepel gehakte pinda’s
1 Sjalotje en 1 teentje knoflook fijnsnijden en in 1 eetlepel olie 3 minuten bakken. 5 Eetlepels (hot) pindakaas, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels ketjap manis en 2 deciliter water toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Saus iets laten inkoken. 1 Rode peper, in ringen en 1 eetlepel gehakte pinda’s erdoor roeren.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
5 eetlepels (hot) pindakaas
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels ketjap manis
2 deciliter water
1 rode peper
1 eetlepel gehakte pinda’s
1 Sjalotje en 1 teentje knoflook fijnsnijden en in 1 eetlepel olie 3 minuten bakken. 5 Eetlepels (hot) pindakaas, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels ketjap manis en 2 deciliter water toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Saus iets laten inkoken. 1 Rode peper, in ringen en 1 eetlepel gehakte pinda’s erdoor roeren.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Varkenshaassaté met katenspek
VARKENSHAASSATÉ MET KATENSPEK
2 eetlepels boter of margarine
500 gram varkenshaas, in blokjes
200 gram plakjes katenspek (vleeswaren)
½ rode paprika, in stukken
½ gele paprika, in stukken
2 kleine uien, in parten
zout
peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Boter verhitten en hierin blokjes vlees in 2 minuten rondom lichtbruin bakken. Vlees uit pan nemen en met zout en peper bestrooien. Om elk blokje vlees plakje katenspek wikkelen. Aan satéstokjes afwisselend blokjes vlees, stukjes paprika en partjes ui rijgen. Saté onder grill in 4 minuten goudbruin laten worden, stokjes regelmatig draaien.
Lekker met kruidensaus.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
2 eetlepels boter of margarine
500 gram varkenshaas, in blokjes
200 gram plakjes katenspek (vleeswaren)
½ rode paprika, in stukken
½ gele paprika, in stukken
2 kleine uien, in parten
zout
peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Boter verhitten en hierin blokjes vlees in 2 minuten rondom lichtbruin bakken. Vlees uit pan nemen en met zout en peper bestrooien. Om elk blokje vlees plakje katenspek wikkelen. Aan satéstokjes afwisselend blokjes vlees, stukjes paprika en partjes ui rijgen. Saté onder grill in 4 minuten goudbruin laten worden, stokjes regelmatig draaien.
Lekker met kruidensaus.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Basmatirijst met paprika en verse kruiden
BASMATIRIJST MET PAPRIKA EN VERSE KRUIDEN
300 gram basmatirijst
zout
1 rode paprika of 1 geroosterde rode paprika, in hele kleine blokjes
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Rijst in water met zout gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Helft van paprika, bieslook en peterselie door rijst scheppen. Rest van paprika, bieslook en peterselie erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
300 gram basmatirijst
zout
1 rode paprika of 1 geroosterde rode paprika, in hele kleine blokjes
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Rijst in water met zout gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Helft van paprika, bieslook en peterselie door rijst scheppen. Rest van paprika, bieslook en peterselie erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Abonneren op:
Posts (Atom)