maandag 25 maart 2019

Ketjap-pindasaus

KETJAP-PINDASAUS

1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
5 eetlepels (hot) pindakaas
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels ketjap manis
2 deciliter water
1 rode peper
1 eetlepel gehakte pinda’s


1 Sjalotje en 1 teentje knoflook fijnsnijden en in 1 eetlepel olie 3 minuten bakken. 5 Eetlepels (hot) pindakaas, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels ketjap manis en 2 deciliter water toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Saus iets laten inkoken. 1 Rode peper, in ringen en 1 eetlepel gehakte pinda’s erdoor roeren.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: