RUMTOPF
vers fruit zoals perziken, aardbeien, bosbessen, appels, kersen, schijfjes citroen, frambozen, rode bessen, meloen
suiker
rum met 54% alcohol
3 kaneelstokjes
Vruchten laag voor laag in rumtopf doen. Elke laag fruit met suiker bestrooien, reken 125 gram suiker per 250 gram fruit. Pot maximaal tot 3 centimeter onder rand vullen. Rum erbij schenken tot aan rand van pot. Kaneelstokjes toevoegen. Rumtopf goed afsluiten en op een koele donkere plaats wegzetten.
Na 5 weken kan ervan gegeten worden.
voedingswaarde : 180 kcal per 100 gram
bereidingstijd : 60 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Tip Culinair september 1995
donderdag 30 september 2021
Perziksorbet
PERZIKSORBET
250 gram rijpe perziken of nectarines
½ deciliter vers sinaasappelsap
½ - 2 eetlepels poederzoetstof
1 theelepel citroensap
Perziken met sinaasappelsap in blender pureren. Aan puree zoetstof en citroensap naar smaak toevoegen en op smaak brengen. Overdoen in diepvriesdoos en afgedekt 1 uur in vriezer zetten. Met vork goed doorroeren. Nog 5 - 6 uur laten bevriezen.
6 - 8 personen
voedingswaarde : 65 kcal p.p.
bereidings- / vriestijd : 5 minuten / 6½ uur
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair september 1995
250 gram rijpe perziken of nectarines
½ deciliter vers sinaasappelsap
½ - 2 eetlepels poederzoetstof
1 theelepel citroensap
Perziken met sinaasappelsap in blender pureren. Aan puree zoetstof en citroensap naar smaak toevoegen en op smaak brengen. Overdoen in diepvriesdoos en afgedekt 1 uur in vriezer zetten. Met vork goed doorroeren. Nog 5 - 6 uur laten bevriezen.
6 - 8 personen
voedingswaarde : 65 kcal p.p.
bereidings- / vriestijd : 5 minuten / 6½ uur
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair september 1995
Abonneren op:
Posts (Atom)