zondag 22 januari 2017

Salsa Picante (Mexico)

SALSA PICANTE (PIKANTE SAUS)

1 eetlepel maisolie
½ grote ui
1 teen knoflook, uit de knijper
400 gram tomaten uit blik
2 eetlepels tomatenpuree
1 jalapeño peper of Spaanse peper, ontzaad
1 eetlepel inmaakvocht van de jalapeño
zout
peper


Verhit de olie in een zware pan. Fruit er de ui en knoflook in tot de ui zacht is. Doe er de tomaten en tomatenpuree bij. Roer om en laat de saus 10 minuten onafgedekt sudderen. Neem de pan van het vuur en voeg de peper en het inmaakvocht toe. Pureer in een blender tot een gladde saus of wrijf de saus door een zeef. Zet de saus weer terug op het vuur en laat hem nog eens 15 minuten onafgedekt sudderen. Met zout en peper op smaak brengen.
Gebruik naar believen.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel