woensdag 27 oktober 2021

Pho-Noedelsoep (Hanoi, Vietnam)

PHO-NOEDELSOEP

BOUILLON
1 middelgrote ui, in vieren
6 teentjes knoflook, in schijfjes
5 centimeter gember, geschild en in plakjes
4 stuks steranijs
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
2 liter groentebouillon
3 eetlepels lichte sojasaus
1 prei, gewassen en in vier stukken gesneden
zout naar smaak
peper naar smaak
400 gram platte rijstnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, daarna uitgelekt en afgespoeld, om te serveren

VOOR IN DE SOEP
150 gram verse shiitakes, in plakjes
225 gram tofu, in blokjes
110 gram taugé
een grote handvol fijngesneden spinazie
4 bosuitjes, in dunne ringetjes
3 hete chilipepers, fijngesneden

OM TE GARNEREN
een handvol basilicum, grofgehakt
een handvol koriander
2 limoenen, in kwarten
een klein kommetje hoisinsaus


Fruit in een droge pan op laag vuur de ui, knoflook en gember een paar minuutjes. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt. Doe de specerijen erbij en laat een minuutje mee bakken tot de aroma’s vrijkomen. Haal de pan van het vuur, laat alles even afkoelen en voeg dan de bouillon, sojasaus, prei en zout en peper naar smaak toe. Zet de pan weer op het vuur, doe het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Giet de bouillon door een zeef en doe hem weer in de pan. Bereid intussen de rest van de soepgroente en zet deze in kommetjes op tafel. Schep om te serveren een portie noedels in een diepe soepkom, voeg soepgroente toe naar wens en giet er een lepel dampend hete bouillon op.
Garneer de soep met basilicum en koriander, een scheutje limoensap en wat hoisinsaus.

4 personen

gebied : Hanoi, Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : World Food Café : Snel & Simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott