TOMATENSALADE MET AVOCADO
2 avocado’s (niet te rijp)
1½ eetlepel citroensap
6 tomaten
1 pakje geitenkaas à 130 gram
4 eetlepels olie
2 eetlepels (wijn)azijn
½ eetlepel vloeibare honing
(selderij)zout
peper
½ theelepel basilicum
50 gram veldsla
Avocado’s dun schillen, halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Tomaten wassen en in vieren snijden. Kas in blokjes snijden. In slaschaal doen: olie, azijn, honing, (selderij)zout, peper en basilicum. Tot sausje roeren. Avocado, tomaat en kaas er voorzichtig doorscheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Veldsla wassen en in zeef laten uitlekken.
Veldsla voorzichtig door salade scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Kerst 1980
maandag 16 december 2019
Schelvis met vruchtensaus
SCHELVIS MET VRUCHTENSAUS
150 gram blauwe druiven
¼ literblik mandarijntjes
4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
4 eetlepels bloem
1 theelepel dragon
4 moten schelvis à 200 gram
1 eetlepel citroensap
zout
peper
3 eetlepels boter
½ eetlepel aardappelmeel
½ eetlepel sherry
worcestershiresaus
Druiven wassen en van trosje halen. (Eventueel halveren en pitten eruit halen.) In steelpan (geen aluminium) doen: druiven, mandarijntjes met vocht en zilveruitjes. In diep bord bloem en dragon vermengen. Vis onder koud stromend water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Besprenkelen met citroensap.
Vis inwrijven met zout en peper. Door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vis aan elke kant in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen op zacht vuur vruchten met uitjes tegen de kook aanbrengen. In kopje aardappelmeel met sherry tot glad papje roeren. Al roerende aan vruchten toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met peper en worcestershiresaus. Vis op schaal leggen. Beetje vruchtensaus erover schenken. Rest overdoen in sauskom.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Kerst 1980
150 gram blauwe druiven
¼ literblik mandarijntjes
4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
4 eetlepels bloem
1 theelepel dragon
4 moten schelvis à 200 gram
1 eetlepel citroensap
zout
peper
3 eetlepels boter
½ eetlepel aardappelmeel
½ eetlepel sherry
worcestershiresaus
Druiven wassen en van trosje halen. (Eventueel halveren en pitten eruit halen.) In steelpan (geen aluminium) doen: druiven, mandarijntjes met vocht en zilveruitjes. In diep bord bloem en dragon vermengen. Vis onder koud stromend water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Besprenkelen met citroensap.
Vis inwrijven met zout en peper. Door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vis aan elke kant in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen op zacht vuur vruchten met uitjes tegen de kook aanbrengen. In kopje aardappelmeel met sherry tot glad papje roeren. Al roerende aan vruchten toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met peper en worcestershiresaus. Vis op schaal leggen. Beetje vruchtensaus erover schenken. Rest overdoen in sauskom.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Kerst 1980
Abonneren op:
Posts (Atom)