TOMATENSALADE MET AVOCADO
2 avocado’s (niet te rijp)
1½ eetlepel citroensap
6 tomaten
1 pakje geitenkaas à 130 gram
4 eetlepels olie
2 eetlepels (wijn)azijn
½ eetlepel vloeibare honing
(selderij)zout
peper
½ theelepel basilicum
50 gram veldsla
Avocado’s dun schillen, halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Tomaten wassen en in vieren snijden. Kas in blokjes snijden. In slaschaal doen: olie, azijn, honing, (selderij)zout, peper en basilicum. Tot sausje roeren. Avocado, tomaat en kaas er voorzichtig doorscheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Veldsla wassen en in zeef laten uitlekken.
Veldsla voorzichtig door salade scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Kerst 1980
maandag 16 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten