PITTIGE PINDA’S
2 teentjes knoflook
2 eetlepels maïskiemolie
250 gram ongezouten pinda’s
2 theelepels chilipoeder of Mexicaanse kruiden
Hak de gepelde teentjes knoflook grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pinda’s met de knoflook al roerende 3 minuten. Voeg de chilipoeder of de Mexicaanse kruiden toe en bak het pindamengsel nog 1 – 2 minuten. Laat de pinda’s afkoelen voor het serveren.
4 personen
gebied : Texas
gerechtsoort : borrelhapje
bron : De Tex-Mex keuken / Sonja van de Rhoer
vrijdag 23 september 2022
Pecan dressing (Georgia, Verenigde Staten)
PECAN DRESSING
3 eetlepels walnotenolie
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (witte) azijn
1 ½ eetlepels gehakte pecannoten
1 theelepel gehakte bieslook
1 theelepel gehakte peterselie
1 theelepel gehakte koriander
zout
peper
Meng de walnoten- en olijfolie en klop door de azijn. Voeg de noten en kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker bij salade van waterkers met mango en geroosterde pecannoten.
4 personen
gebied : Georgia, Verenigde Staten
gerechtsoort : saus
bron : De Verenigde Smaken van Amerika : Een culinair reisboek / Nelleke van Lindonk
3 eetlepels walnotenolie
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (witte) azijn
1 ½ eetlepels gehakte pecannoten
1 theelepel gehakte bieslook
1 theelepel gehakte peterselie
1 theelepel gehakte koriander
zout
peper
Meng de walnoten- en olijfolie en klop door de azijn. Voeg de noten en kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker bij salade van waterkers met mango en geroosterde pecannoten.
4 personen
gebied : Georgia, Verenigde Staten
gerechtsoort : saus
bron : De Verenigde Smaken van Amerika : Een culinair reisboek / Nelleke van Lindonk
Luau ananasrijst met macadamia en kokosnoot (Hawaii, Verenigde Staten)
LUAU ANANASRIJST MET MACADAMIA EN KOKOSNOOT
300 gram rijst
40 gram macadamianoten
40 gram kokosrasp
1 gele ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
200 gram doperwten (diepvries), ontdooid
150 gram maïs (blik), uitgelekt en afgespoeld
1 ananas, in blokjes
2 bosuien, in dunne ringetjes
200 gram gerookte tofu, in blokjes
kokosolie
zout
peper
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat compleet afkoelen. Je kunt dit eventueel een dag van tevoren al maken, ook kan er overgebleven rijst gebruikt worden.
Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel de macadamianoten over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de macadamianoten in 3 – 4 minuten en verdeel vervolgens de kokosrasp over de andere helft van de bakplaat en rooster het geheel nog 3 – 4 minuten terwijl je het halverwege omschudt. Zet opzij, laat afkoelen en hak de macadamianoten grof.
Verhit kokosolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 5 – 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook en de gemberwortel toe en bak dit 1 – 2 minuten totdat het begint te geuren.
Voeg de afgekoelde rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg de doperwten, maïs, ananas, 2/3 van de bosuien, gerookte tofu en de helft van de geroosterde kokosrasp toe. Roer nogmaals goed door elkaar en laat het geheel opwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over de borden, garneer met de macadamianoten, overgebleven bosui en e geroosterde koksrasp en serveer direct.
4 personen
gebied : Hawaii, Verenigde Staten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De vega atlas : In 160 vega(n) recepten de wereld rond / Isabel Boerdam
300 gram rijst
40 gram macadamianoten
40 gram kokosrasp
1 gele ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
200 gram doperwten (diepvries), ontdooid
150 gram maïs (blik), uitgelekt en afgespoeld
1 ananas, in blokjes
2 bosuien, in dunne ringetjes
200 gram gerookte tofu, in blokjes
kokosolie
zout
peper
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat compleet afkoelen. Je kunt dit eventueel een dag van tevoren al maken, ook kan er overgebleven rijst gebruikt worden.
Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel de macadamianoten over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de macadamianoten in 3 – 4 minuten en verdeel vervolgens de kokosrasp over de andere helft van de bakplaat en rooster het geheel nog 3 – 4 minuten terwijl je het halverwege omschudt. Zet opzij, laat afkoelen en hak de macadamianoten grof.
Verhit kokosolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 5 – 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook en de gemberwortel toe en bak dit 1 – 2 minuten totdat het begint te geuren.
Voeg de afgekoelde rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg de doperwten, maïs, ananas, 2/3 van de bosuien, gerookte tofu en de helft van de geroosterde kokosrasp toe. Roer nogmaals goed door elkaar en laat het geheel opwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over de borden, garneer met de macadamianoten, overgebleven bosui en e geroosterde koksrasp en serveer direct.
4 personen
gebied : Hawaii, Verenigde Staten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De vega atlas : In 160 vega(n) recepten de wereld rond / Isabel Boerdam
Gele en wilde rijstsalade (Californië, Verenigde Staten)
GELE EN WILDE RIJSTSALADE
250 gram witte en wilde rijst
1 eetlepel koenjit (kurkuma)
1½ deciliter kokosmelk
zout
peper
1 theelepel serehpoeder
1 kruidnagel
40 gram gepelde pistachenootjes
sap van 1 citroen
1 limoen, in schijfjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels fijn gehakte koriander
1 grote rode ui, in ringen
Water koken. Rijst in pan mengen met: koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel. Kokend water toevoegen tot rijst 2½ centimeter onder staat. Opnieuw aan de kook brengen. Op zacht vuur in 20 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen, kruidnagel verwijderen. Door afgekoelde rijst pistachenootjes, citroensap, olie en koriander scheppen. Garneren met ringen ui en schijfjes limoen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 30 minuten
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair Special De echte Amerikaanse Barbecue, bijlage bij Tip Culinair juni 1994
250 gram witte en wilde rijst
1 eetlepel koenjit (kurkuma)
1½ deciliter kokosmelk
zout
peper
1 theelepel serehpoeder
1 kruidnagel
40 gram gepelde pistachenootjes
sap van 1 citroen
1 limoen, in schijfjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels fijn gehakte koriander
1 grote rode ui, in ringen
Water koken. Rijst in pan mengen met: koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel. Kokend water toevoegen tot rijst 2½ centimeter onder staat. Opnieuw aan de kook brengen. Op zacht vuur in 20 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen, kruidnagel verwijderen. Door afgekoelde rijst pistachenootjes, citroensap, olie en koriander scheppen. Garneren met ringen ui en schijfjes limoen.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 30 minuten
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair Special De echte Amerikaanse Barbecue, bijlage bij Tip Culinair juni 1994
Tropical Teaser (Verenigde Staten)
TROPICAL TEASER (ANANAS-MANGODRANK)
125 milliliter kokosmelk
125 milliliter witte rum
250 gram bevroren ananas
250 gram bevroren mango
1 bevroren banaan
Kokosmelk en rum in blender schenken. Ananas, mango en banaan toevoegen en geheel tot stevige, gladde massa pureren. Smoothie overdoen in vier glazen.
4 glazen
voedingswaarde : 180 kcal per glas
bereidingstijd : 15 minuten
land : Verenigde Staten
gerechtsoort : smoothie
bron : Allerhande juni 1999
125 milliliter kokosmelk
125 milliliter witte rum
250 gram bevroren ananas
250 gram bevroren mango
1 bevroren banaan
Kokosmelk en rum in blender schenken. Ananas, mango en banaan toevoegen en geheel tot stevige, gladde massa pureren. Smoothie overdoen in vier glazen.
4 glazen
voedingswaarde : 180 kcal per glas
bereidingstijd : 15 minuten
land : Verenigde Staten
gerechtsoort : smoothie
bron : Allerhande juni 1999
Abonneren op:
Posts (Atom)