donderdag 2 juli 2009

Snijbiet met doperwtjes

SNIJBIET MET DOPERWTJES

1 kilo snijbieten
250 gram gekookte grauwe erwten (rauw ongeveer 80 gram)
200 gram uien
1 knoflookteentje
1 lepel rood piment
olie
zout
azijn

Fruit de uien in een beetje olie. Giet het braadvocht weg als de uien glazig zijn.
Werp de uien opnieuw in de pan, voeg er de fijngestampte look bij en roer tot alles mooi goudbruin wordt. Voeg er het piment, een beetje water of olie en een beetje azijn bij.
Was en hak de snijbieten fijn. Kook de snijbieten in water met zout. U kan hiervoor ook een snelkookpan gebruiken. Indien de grauwe erwten rauw zijn laat ze dan een dag op voorhand weken in een kom met koud water. Vermeng de snijbieten en de gekookte grauwe erwten, met de look, het piment en de uien. Voeg er evt. een beetje bouillon of kookvocht van de grauwe erwten bij om het geheel sappiger te maken.

4 personen

voedingswaarde : 183 kcal p.p.

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Erie Fraters [groenteboer]